Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir

Croquembouche à la crème d'orange et chocolat noir

5.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
16 portions

Składniki

Pâte à choux
  • 300 g d'eau
  • 160 g de beurre en morceaux
  • ½ c. à café de sel
  • 20 g de sucre
  • 240 g de farine de blé
  • 350 g d'œufs (± 6 œufs moyens)
Crème d'orange
  • 140 g de sucre
  • 2 c. à soupe de zestes d'orange (de ± 2 oranges)
  • 1000 g de lait entier
  • 100 g de maïzena
  • 4 œufs
  • 4 jaunes d'œufs
  • 2 c. à café d'extrait naturel de vanille
Chocolat noir
  • 500 g de chocolat fondant en morceaux
Montage
  • 50 g de sucre glace

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1810.4 kcal / 7574.8 kJ
Białko 127 g
Tłuszcz 115.1 g
Węglowodany 56.9 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 43.9 g
Sód 1461.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...