Wersje kompatybilne
Couronne de Pavlova au coulis de framboise, figues et grenade
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Couronne de Pavlova
- 250 g de sucre
- 200 g de blancs d'oeufs (± 6-7 blancs d'oeufs), à température ambiante
- 1 c. à café de vinaigre
- 1 c. à café d'extrait naturel de vanille
- 10 g de maïzena
Coulis de framboise
-
200
g de framboises
lub 200 g de framboises surgelées, dégivrées 1 heure à température ambiante - 100 g de sucre
- 20 g de jus de citron
Chantilly et montage
- 500 g de crème, à fouetter, 30-40% M.G.
- 2 - 4 figues fraîches (opcjonalnie)
- 1 grenade, égrainée
- 2 brins de menthe fraîche, les feuilles uniquement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1500.1 kJ / 358.5 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 45.3 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.5 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 54.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon curd
20 min
Petits flans aux asperges
55 min
Bouchées citronnées sur croûte sablée aux flocons d'avoine
5h 15min
Terrine de poulet, porc et foie gras et son chutney de figues au porto
10 godz. 30 min
Crème pâtissière
15 Min
Galette des Rois à la noisette
3h 40min
Sauce béarnaise
20 min
Biscuits croquants
1 godz. 30 min
Brittle de noix
1 godz. 30 min
Soupe d'asperges au citron
55 min
Gâteau au chocolat et au caramel beurre salé
3h 15min
Frangipane aux poires
1 godz. 30 min