Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le sirop
- 100 g de sucre
- 100 g d'eau
- 80 g de rhum
La mousse au chocolat
- 150 g crème liquide 35% m.g., très froide
- 180 g de chocolat noir 70%, en morceaux
- 3 oeufs
- 40 g de sucre
La garniture
- 3 citrons verts
- 100 g de beurre
- 400 g de banane
- 100 g de sucre
- 30 g de crème liquide 35% m.g.
- 30 biscuits cuillère (pour un moule à charlotte Ø 16 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4029 kJ / 961 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 41 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couscous royal
1 Std. 10 Min
Lasagne à la bolognaise
35min
Turbot sauce salsa
Brak ocen
Cake aux abeilles avec glaçage
1 Std. 25 Min
Sorbet citron
8 Std. 30 Min
Pizza Margherita
2h 10min
Lasagne à la bolognaise
2 Std. 30 Min
Sauce hollandaise
25 Min
Sauce béarnaise
15 Min
Pain Perdu à la confiture de poire, gingembre et mûres
40min
Magret de canard, sauce à l'orange et au gingembre, purée de pomme de terre et haricots verts
1 Std. 10 Min
Cabillaud et pommes de terre à la sauce tomate
50min