
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 325 g de farine tout usage
- 130 g de beurre non salé froid, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- ¼ c. à thé de sel
Pâte au chocolat
- 325 g de farine tout usage
- 130 g de beurre non salé froid, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- ¼ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 175.8 kcal / 735.5 kJ
- Białko
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Błonnik
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Sód
- 46.3 mg