Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de sucre
- 325 g de farine tout usage
- 130 g de beurre non salé, froid, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- ¼ c. à thé de sel
Pâte au chocolat
- 325 g de farine tout usage
- 130 g de beurre non salé, froid, coupé en morceaux
- 1 œuf de gros calibre
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- ½ c. à thé d'extrait naturel de vanille (opcjonalnie)
- ¼ c. à thé de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 735.5 kJ / 175.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 46.3 mg
Alternatywne przepisy
Boules de neige au chocolat
1h
Biscuits aux canneberges et aux amandes (métrique)
1h 20min
Macarons Père Noël
3h 20 min
Biscuits aux fruits confits
1h 20min
Biscuits au pain d'épice au chocolat (métrique)
2h 15min
Biscuits au pain d'épices
2h 20 min
Roulés au chocolat (Anna) Métrique
2j 30 menit
Génoise
1j 50 menit
Grissini
2h
Antonio Bachour: Tartelettes au citron et basilic (métrique)
3h 45 min
Bretzels
1j 50 menit
Macarons français à la confiture de bleuets (Métrique)
1hod. 30min