
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brioche
- 40 g de sucre
- 330 g de lait entier
- 30 g de levure fraîche émiettée ou 3 c. à c. de levure séchée
- 80 g de beurre en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 650 g de farine de pain
- 1 oeuf
Garniture
- 130 g de sucre
- ¾ c. à café de noix de muscade moulue
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 2 bâtons de cannelle
- 2 anis étoilés
- 3 clous de girofle
- de la farine de pain pour parsemer
- 100 g de canneberges déshydratées et plus en décor
- 250 g de cerises dénoyautées
- 100 g d'amandes éffilées
- 20 g de beurre fondu, pour dorer
- du sucre glace pour parsemer
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 516 kcal / 2169 kJ
- Białko
- 12 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Węglowodany
- 79 g
- Błonnik
- 5.7 g