Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levure
- 65 g de lait entier
- 10 g de levure fraîche
- 60 g de farine, type 00 (farine Manitoba)
Pâte
- 200 g de farine, type 00 (farine Manitoba)
- 70 g de lait entier
- 2 jaunes d'oeufs
- 65 g de sucre
- 70 g de yaourt grec
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre
- 100 g de pastilles de chocolat blanc
- 50 g de fruits déshydratés (fruits rouges), trempés dans l'eau, pressés et bien séchés
Finition
- 2 blancs d'oeufs
- des noisettes, hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1670.8 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie
3h
Crème caramel
5h 30min
Crackers au fromage
2h 30min
Relish de courgettes aux nectarines
Brak ocen
Scones
30 min
Ragoût de fruits de mer
1h 5min
Ragoût de calamars, chorizo et haricots blancs
5h 30min
Doigts de beignet à la citrouille
1h 30min
Pain au lait
2h 20min
Pain de campagne
2h
Burger de saumon farci au gruyère et sa salade
1h 5min
Pudding brioché au chocolat
1h 25min