Salade de blé aux tomates, artichauts et olives

Salade de blé aux tomates, artichauts et olives

4.4 64 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 125 g de yaourt à la grecque
  • 20 feuilles de persil frais et de menthe fraîche
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 1 citron jaune le zeste et le jus
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1 oignon rouge coupé en deux
  • 400 g d'eau
  • 150 g de blé précuit
  • 8 cœurs d'artichaut en conserve coupés en quatre
  • 10 tomates séchées en morceaux
  • 150 g de feta émiettée
  • 2 c. à soupe d'olives kalamata dénoyautées

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 399 kcal / 1674 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...