Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 400 g de poivrons jaunes, coupés en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 300 g de tomates concassées en conserve
- 100 g d'eau
- 40 g de concentré de tomate
- 20 g de jus de citron
- 1 c. à café de paprika fumé, moulu
- 1 c. à café de curcuma en poudre
- ½ c. à café de poivre moulu
- 1 ¼ c. à café de sel
- 2 avocats
- 2 - 3 c. à soupe de tahini
- ½ bouquet de coriandre fraîche,ciselé
- 4 tranches de pain
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2090.4 kJ / 499.6 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 33.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 13.6 g
- Sód
- 1093.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâtes aux courgettes, au citron confit et aux figues
35 Min
Conchiglie à l'ail et aux olives
25 min
Sauté de légumes et sauce aux cacahuètes
30min
Aubergines tandoori
35 Min
Salade d'aubergines et poivrons
35 Min
Japchae
50min
Œufs cocotte aux asperges, blé aux légumes
1h 30min
Riz byriani aux épinards et fruits secs
30min
Chakchouka aux tomates cerise, feta et pois chiches
1h 20 min
Chakchouka aux œufs
50min
Curry d'épinards à la feta
35 Min
Chakchouka à la feta
1h