Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chair de potiron, en cubes
- 1000 g de lait
- 1 gousse d'ail
- 1 clou de girofle
- 5 brins de thym frais
- 4 pincées de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de vermicelles
- 70 g de parmesan, en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1146 kJ / 273 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Soupe de butternut et gingembre
35 dk
Soupe au potiron
50 dk
Soupe de potimarron
35 dk
Mijoté de lapin et purée de patate douce
1 Std. 5 Min
Röstis de carottes et pommes de terre
40 dk
Velouté de gambas, patate douce et carotte
55 dk
Risotto au cabillaud et petits pois à la menthe
35 dk
Soupe de pommes de terre et de poireaux au jambon sec, crème au citron
50 dk
Velouté de butternut, carottes et poireaux
40 dk
Soupe poireau-pomme de terre
1sa
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40 dk
Velouté de carottes
30 Min