Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de chair de potiron, en cubes
- 1000 g de lait
- 1 gousse d'ail
- 1 clou de girofle
- 5 brins de thym frais
- 4 pincées de noix de muscade en poudre
- du sel
- du poivre moulu
- 30 g de vermicelles
- 70 g de parmesan, en copeaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1146 kJ / 273 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 10 g
Alternatywne przepisy
Velouté pomme de terre, carotte et navet
30min
Soupe poireau-pomme de terre
1 godz.
Soupe de courgettes, fromage et pâtes alphabet
40min
Soupe au chou
40min
Velouté de carottes
30min
Velouté poireaux, pommes de terre et reblochon
30min
Crème de pommes de terre et courgettes, miettes de chèvre frais
50min
Velouté poireau-pomme de terre
1 godz.
Soupe de légumes et tartines de maroilles
55h
Soupe à l'oignon
1 godz.
Soupe au potiron
50min
Soupe de pomme de terre au curry
35min