Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'amandes émondées
- 150 g de farine de blé
- 120 g de beurre, froid et coupé en morceaux
- 130 g de sucre roux
- 500 g de fraises fraîches, coupées en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1634.8 kJ / 390.5 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 45.5 g
- Tłuszcz
- 20.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.8 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 14.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Crumble aux pêches et au romarin
45 min
Crumble Fraises et amandes
35min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 godz.
Crumble aux fraises et aux pommes, crème au basilic
50min
Gâteau aux pêches
55min
Cuajada aux abricots
50min
Clafoutis pêche-framboise
50min
Gâteau aux abricots et aux amandes
50min
Clafoutis aux framboises
45 min
Crumble aux pommes et fruits rouges
45 min
Tarte aux poires et pépites de chocolat
1 godz.