Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 150 g de farine de blé, et un peu pour le moule
- 175 g de sucre en poudre
- 4 œufs
- 5 bananes (environ 500 g), écrasées
- 3 c. à soupe de rhum
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1683.4 kJ / 398.3 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 19.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 269.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding banane-raisin sans sucre ajouté
1 Std.
Gâteau cœur à l'ananas
45 Min
Flan pomme-coco
55min
Banana cake léger à la vapeur
1 Std. 10 Min
Gâteau poire et porto à la vapeur
45 Min
Gâteau noix de pécan-sirop d’érable
1 Std.
Gâteau banane-coco
1 Std. 10 Min
Melopita de Sifnos (gâteau grec à la ricotta)
50 min
Cake romarin et pêche
55min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Rochers coco-banane
45 Min
Moelleux patate douce, vanille et coco
1h 15min