Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g mąki pszennej
- 50 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- skórkę z 1 cytryny, ekologiczna, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
- 200 g cukru
- 8 jajek
- 1 - 2 krople barwnika spożywczego, żółtego (opcjonalnie)
- 40 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Żelka mango
- 400 g mango, bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki
- 2 ½ łyżeczki żelatyny w proszku
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Mus z białej czekolady
- 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
Przełożenie
- 200 g wody
- 70 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 150 g truskawek, świeżych, pokrojonych w ćwiartki
Masa maślana „3M” i dekoracja
- 240 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 240 g mleka skondensowanego, słodzonego, w temp. pokojowej
- 400 g sera mascarpone, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 1 - 2 łyżeczki białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)
- kwiaty, jadalne, do dekoracji (opcjonalnie)
- mini bezy, do dekoracji (opcjonalnie)
- makaroniki, do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2052.1 kJ / 490.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 34.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.6 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 160.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48h
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 Std.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Krem limonkowy do tortów
55min
Żelka mango do tortów
3h 25min
Biszkopt cytrynowy
4 Std.
Biszkopt pistacjowy
4 Std.