Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 2 łyżeczki skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 70 - 80 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
- 10 - 15 liści mięty, świeżych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 560.5 kJ / 134 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10.1 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 20 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka mango do tortów
3 Std. 25 Min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72h
Krem pistacjowy do tortów
6 Std. 15 Min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Frużelina malinowa
10min
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Krem Oreo® do tortów
14h
Krem michałkowy biały
6u. 20min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7h