Krem limonkowy do tortów

Krem limonkowy do tortów

4.3 34 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 porcji

Składniki

  • 250 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 2 łyżeczki skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 70 - 80 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
  • 10 - 15 liści mięty, świeżych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 20 mg
Białko 1.5 g
Kalorie 560.5 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 10.1 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Węglowodany 10.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...