Urządzenia i Akcesoria
Makaron po alpejsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron
-
160 g cebuli pokrojonej w 2-3 mm krążki
-
40 g mąki pszennej
-
100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
400 g ziemniaka, sałatkowego (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
-
450 g wody
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g makaronu, suchego, typu macaroni
-
2 łyżki masła
Mus jabłkowy i wykończenie
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 - 40 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
3642 kJ /
874 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
92 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wytrawne racuchy z grzybami
40 min
Wegańskie Mac&Cheese z ziołową posypką
40 min
Hiszpańska tortilla z boczkiem i serem
50 min
Lasagne z czerstwego chleba
1 godz. 45 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Bazyliowe knedle z ratatouille
40 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Kopytka marchewkowe z masłem cynamonowym
40 min
Zupa pomidorowo-paprykowa z tortellini
40 min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 min