Urządzenia i Akcesoria
Makaron po alpejsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
Makaron
-
160 g cebuli pokrojonej w 2-3 mm krążki
-
40 g mąki pszennej
-
100 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
400 g ziemniaka, sałatkowego (sałatkowych), pokrojonych w 1 cm kostkę
-
450 g wody
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 łyżeczka soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
250 g makaronu, suchego, typu macaroni
-
2 łyżki masła
Mus jabłkowy i wykończenie
-
25 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 - 40 g cukru
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
20 g
Kalorie
3642 kJ /
874 kcal
Tłuszcz
45 g
Węglowodany
92 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Farfalle w sosie gorgonzola z gruszką i orzechami
25 min
Pizza w stylu chicagowskim (Chicago deep dish pizza)
1 godz. 35 min
Nachos zapiekane z warzywami i serem
1 godz. 30 min
Spaghetti z kremowym sosem z bakłażana
35 min
Pizza genueńska z cebulą (fugazza)
1 godz.
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Zapiekanka ziemniaczana (gratin)
1 godz. 20 min
Knedle szpinakowe z pomidorowym ragout
1 godz.
Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem
55 min
Risotto z gruszkami i serem gorgonzola
50 min
Zielone tagliatelle z mascarpone i gruszką
25 min
Fettucine Alfredo
25 min