Urządzenia i Akcesoria
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w półplastry
-
3 cukinie młode (400-500 g każda)
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g zielonych oliwek, bez pestek
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych450 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
6 - 8 liści bazylii, świeżych podartych na kawałki
-
ser parmezan (opcjonalnie) w płatkach, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1310.9 mg
Białko
40 g
Kalorie
1654.1 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45 min
Gulasz z owoców morza z ziemniakami
1 godz.
Sałatka bulgur ze szpinakiem, ogórkiem i krewetkami
50 min
Orientalna zupa z owocami morza
40 min
Spaghetti z cytrynowym łososiem i porem
40 min
Gulasz z ryb i owoców morza
45 min
Tacos z krewetkami
25 min
Korma z owoców morza
40 min
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min