Urządzenia i Akcesoria
Krewetki arrabiata z makaronem z cukinii
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
1 - 2 czerwone papryczki chili, świeże bez gniazd nasiennych, przekrojone na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g kiełbasy chorizo pokrojonej w półplastry
-
3 cukinie młode (400-500 g każda)
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
30 g zielonych oliwek, bez pestek
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
450 g krewetek, mrożonych, obranych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych450 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
6 - 8 liści bazylii, świeżych podartych na kawałki
-
ser parmezan (opcjonalnie) w płatkach, do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1310.9 mg
Białko
40 g
Kalorie
1654.1 kJ /
394 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZDROWE KOLACJE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Saganaki z krewetkami i fetą
35min
Małże po marynarsku
1h 15min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40min
Sałatka z krewetek i chrupiących warzyw
45min
Curry z krewetkami i ryżem
35min
Krewetki w sosie maślanym
25min
Korma z owoców morza
40min
Krewetki curry
1h 50min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Curry z krewetkami, cukinią i ananasem
35min
Krewetki Kung Pao
45min