Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)
- 5 - 10 g grzybów shiitake, suszonych
- ciepła woda, do namaczania
- 50 g sosu sojowego tamari, bezglutenowego
- 40 g oleju sezamowego, prażonego, plus 1 łyżeczka
- 20 g cukru
- ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200
g polędwicy wołowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
lub 200 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm) - 200 g marchewki, z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki
- 150 g cebuli, przekrojonej na pół
- 150 g pieczarek
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soli
- 1000 g wody
- 100 g liści szpinaku baby, świeżych
- 4 ząbki czosnku
- 15 g oleju
- 2 łyżeczki ziaren sezamu, prażonych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1626.6 kJ / 388.8 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 31.3 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 4.5 g
- Sód
- 1411.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzechowy kurczak po tajsku z kokosowym ryżem
1h
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40 Min
Ogórki po azjatycku (TM5)
1h 30 min
Koreański makaron japchae (TM6)
1h 15min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1h
Paella z owocami morza
50min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 Min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1h 5min
Krewetki Kung Pao
45 min
Koreański ramen z tofu
50min