Koreański makaron japchae (TM5)

Koreański makaron japchae (TM5)

4.2 13 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 150 g koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)
  • 5 - 10 g grzybów shiitake, suszonych
  • ciepła woda do namaczania
  • 50 g sosu sojowego tamari bezglutenowego
  • 40 g oleju sezamowego, prażonego plus 1 łyżeczka
  • 20 g cukru
  • ¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
    200 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
  • 200 g marchewki z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki
  • 150 g cebuli przekrojonej na pół
  • 150 g pieczarek
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1000 g wody
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 4 ząbki czosnku
  • 15 g oleju
  • 2 łyżeczki ziaren sezamu, prażonych

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 388.8 kcal / 1626.6 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 22.2 g
Węglowodany 31.3 g
Błonnik 4.5 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 1411.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...