Urządzenia i Akcesoria
Koreański makaron japchae (TM5)
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g koreańskiego makaronu z tapioki i batatów (patrz wskazówka)
-
5 - 10 g grzybów shiitake, suszonych
-
ciepła woda do namaczania
-
50 g sosu sojowego tamari bezglutenowego
-
40 g oleju sezamowego, prażonego plus 1 łyżeczka
-
20 g cukru
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
200 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)200 g polędwicy wołowej pokrojonej w paski (ok. 5 x 1 cm)
-
200 g marchewki z odciętymi końcami, pokrojonej na 5 cm kawałki
-
150 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g pieczarek
-
2 jajka
-
1 łyżeczka soli
-
1000 g wody
-
100 g liści szpinaku baby, świeżych
-
4 ząbki czosnku
-
15 g oleju
-
2 łyżeczki ziaren sezamu, prażonych
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1411.3 mg
Białko
17.8 g
Kalorie
1626.6 kJ /
388.8 kcal
Tłuszcz
22.2 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
4.8 g
Węglowodany
31.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sajgonki z kurczakiem Buffalo
1 godz.
Tacos z szarpanym kurczakiem al pastor
45 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Mac'n'cheese z mięsem i kimchi
1 godz.
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Japońska zupa ramen
1 godz. 50 min
Azjatycki bowl z wieprzowiną Hoisin
40 min
Kokosowy kurczak po malajsku
10 godz.
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Makaron udon z krewetkami
30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.