Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z cukinii
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
-
750 g wody
-
1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l)1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
15 g masła
-
60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
347.4 mg
Białko
2.9 g
Kalorie
364.1 kJ /
87 kcal
Tłuszcz
6 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50 min
Zupa z rukoli
35 min
Zupa krem z porów
30 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Zupa krem z zielonego ogórka
25 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z pomidorów
30 min
Zupa krem z ziemniaków
40 min
Zupa krem z warzyw
35 min
Zupa z białych warzyw
45 min