
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 110 g cebuli przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 15 - 20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
- 30 g oleju kokosowego płynnego
- 750 g dyni piżmowej pokrojonej w ok. 2 cm kostkę
- 400 g mleczka kokosowego
- 100 g wody
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - 1 szczypta pieprzu cayenne, mielonego
- 1 łyżeczka soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 242 kcal / 1012.4 kJ
- Białko
- 3.2 g
- Tłuszcz
- 14.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Sód
- 403.3 mg
Alternatywne przepisy
Zupa z pieczonej dyni
50 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z dyni z gruszką
55 min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Pikantna zupa dyniowa
25 min
Zupa krem z cukinii
25 min