
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g warzyw, mieszanych (np. kalarepy, marchewki, cukinii, korzenia selera), pokrojonych na kawałki
- ½ pęczka bazylii, świeżej tylko liście
- 1 jabłko bez gniazd nasiennych, pokrojone w ćwiartki
- 50 g ziaren słonecznika
- 60 g oleju
-
20
g octu jabłkowego lub winnego
lub 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego - 1 łyżeczka musztardy
- 1 płaska łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 - 15 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 163.8 kcal / 685.3 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 11.1 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Sód
- 491.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Surówka z kalarepy (TM6)
15 Min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min
Surówka z kalafiora i brokuła w orientalnym sosie
25 Min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10 Min
Surówka brokułowa
10 Min
Surówka brokułowa z jagodami goji
10 Min
Surówka brokułowa wiosenna
10 Min
Surówka brokułowa całoroczna
10 Min
Surówka z kalarepy i marchewki
10 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka z marchewki i pora
15 Min