Urządzenia i Akcesoria
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
70 g wody70 g sake (wina ryżowego)
-
60 g sosu sojowego
-
40 g miodu
-
30 g octu ryżowego
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
4 udka z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 180 g każde)
-
1300 - 1500 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki skrobi kukurydzianej1 ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
-
1 - 2 cebule dymki posiekane
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Kurczak generała Tso
40 min
Czosnkowo-imbirowe skrzydełka z kurczaka z makaronem ryżowym (z osłoną noża miksującego 2.0)
55 min
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Żeberka po koreańsku z ryżem i surówką z kapusty i kiełków; Ananasowy pudding z tapioki
2 godz. 30 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Śródziemnomorskie skrzydełka z ziołowo-pomarańczowym ryżem
1 godz.
Ramen z klopsikami z indyka
2 godz. 25 min
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Kotlety wieprzowe po koreańsku z pikantnym ryżem i kapustą pak choi
1 godz. 5 min