Urządzenia i Akcesoria
Udka z kurczaka teriyaki (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
Składniki
-
10 - 15 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
70 g wody70 g sake (wina ryżowego)
-
60 g sosu sojowego
-
40 g miodu
-
30 g octu ryżowego
-
15 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
¼ łyżeczki mieszanki przypraw z chili
-
4 udka z kurczaka, ze skórą, z kością (ok. 180 g każde)
-
1300 - 1500 g wody
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 ½ łyżeczki skrobi kukurydzianej1 ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
-
1 łyżka ziaren sezamu, prażonych
-
1 - 2 cebule dymki posiekane
-
1 papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona w plastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wieprzowina po koreańsku z ryżową sałatką
40 min
Jamajski kurczak jerk
1 godz. 50 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Tacos z szarpanym mięsem z kaczki
3 godz. 40 min
Kurczak po azjatycku z migdałami
35 min
Wieprzowina z trawą cytrynową (Kuruma iraichchi) z kokosowymi roti
2 godz.
Kurczak w sosie ostrygowym (sous-vide, z osłoną noża miksującego) z ryżem jaśminowym
2 godz. 10 min
Wolno gotowane koreańskie żeberka i fajitas (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 10 min
Podudzia z kurczaka w sosie puttanesca (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 30 min
Kurczak tandoori z miętowym dressingiem
1 godz. 30 min
Wołowina teriyaki z ryżem
1 godz. 50 min
Wolno gotowane żeberka w sosie barbecue (z osłoną noża miksującego)
4 godz. 25 min