Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de noix décortiquées
- 2 échalotes
- 3 brins de coriandre fraîche
- 15 g d'huile d'olive
- 215 g de lentilles vertes du Puy, sèches, préalablement cuites
- 250 g d'eau
- 2 c. à soupe de jus de citron
- 1 pincée de piment d'Espelette
- du sel
- 2 c. à soupe de purée de sésame
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1010 kJ / 243 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Crozotto à la butternut, poireau et beaufort
30 dk
Houmous feta et roquette
10 dk
Gressins au fromage et pesto tout vert
1 Std. 30 Min
Flamiche sans pâte au tofu fumé
50 dk
Tartinable aux lentilles corail et curry breton
15 Min
Crumble épicé de légumes
1 Std. 15 Min
Fromage, alternative végétale
6u. 45min
Dip artichaut-mascarpone
15 Min
Houmous de lentilles corail et poivron
1sa 20 dk
Pâté végétal aux lentilles et noix
35 Min
Lasagne véganes aux lentilles
2 Std. 20 Min
Houmous de petits pois
55 dk