Blumenkohl-Erbsen-Curry

Blumenkohl-Erbsen-Curry

4.4 634 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    15 g
  • Knoblauchzehen
    4
  • grüne Chilischote, frisch entkernt, in Stücken
    1
  • Öl
    30 g
  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Tomatenmark
    30 g
  • Koriander, gemahlen
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    1 TL
  • Cayenne-Pfeffer
    ½ TL
  • Garam Masala
    1 TL
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kokosmilch
    400 g
  • Wasser
    100 g
  • Blumenkohl in kleinen Röschen
    600 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    200 g
  • Koriander (opcjonalnie) abgezupft
    4 Stängel
  • Zitrone (opcjonalnie) in Spalten oder Scheiben
    1
  • Cashewkerne, geröstet, gesalzen grob gehackt
    100 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 532 kcal / 2225 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 1030 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...