Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 4 Knoblauchzehen
- 1 grüne Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 30 g Öl
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 30 g Tomatenmark
- 1 ½ TL Koriander, gemahlen
- 1 TL Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
- ½ TL Cayenne-Pfeffer
- 1 TL Garam Masala
- 1 ½ TL Salz
- 400 g Kokosmilch
- 100 g Wasser
- 600 g Blumenkohl, in kleinen Röschen
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 4 Stängel Koriander, abgezupft (opcjonalnie)
- 1 Zitrone, in Spalten oder Scheiben (opcjonalnie)
- 100 g Cashewkerne, geröstet, gesalzen, grob gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2225 kJ / 532 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 17 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 1030 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fruchtig-scharfes Karfiol-Wirsing-Curry
50min
Süßkartoffel-Kichererbsen-Eintopf
45 min
Spitzkohl-Curry
35 min
Tomaten-Spinat-Eintopf mit Halloumi und Zimt
50min
Veganes Champignon-Masala
25 min
Karibisches Curry
45 min
Curry von Wurzelgemüsen
1h
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 min
Afrikanischer Erdnuss-Eintopf
50min
Kurkuma-Linsen-Curry mit Udonnudeln
35 min
Veganes Süßkartoffel-Grünkern-Chili
30 min
Blumenkohl Tikka Masala
35 min