Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Glasnudeln
- 150 g Pak Choi, in Streifen
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 1 rote Chilischote, frisch, entkernt, in Stücken
- 20 g Sesamöl, geröstet
- 25 g rote Currypaste
- 800 g Wasser
- 25 g Sojasauce
- 400 g Kokosmilch
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g Champignons, in Scheiben
- 100 g Paprika, in Streifen
- 200 g Tofu, fest (z. B. Sesam-Mandel)
- 1 Frühlingszwiebel, in dünnen Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2182 kJ / 522 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 451 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Teriyaki-Tempeh mit Reis und Gemüse
40 Min
Veganer Glasnudelsalat
25min
Vegane Erdnuss-Ramensuppe
45 Min
Grüne Kokos-Pasta
20 Min
Vegane Asia-Bowl
30 Min
Veganes Paprika-Gulasch
45 Min
Tom-Yum-Tofu-Suppe
40 Min
Reisbandnudeln mit Gemüsecurry
30 Min
Nudeln mit Tempeh und getrockneten Tomaten
30 Min
Feurige Ingwer-Limettensuppe mit Räuchertofu
30 Min
Tofu-Curry mit Gemüse
30 Min
Cremige Mie-Nudeln
30 Min