Urządzenia i Akcesoria
Tomaten-Kapern-Pasta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen
Składniki
-
Parmesan in Stücken80 g
-
Zwiebeln klein, halbiert2
-
Knoblauchzehen klein2
-
Olivenöl4 EL
-
Tomatenmark2 TL
-
Zucker1 TL
-
stückige Tomaten (à 400 g)2 Dosen
-
Salz und etwas mehr zum Kochen1 TL
-
Pfeffer4 Prisen
-
Wasser zum Kochen
-
Dinkel-Vollkornspaghetti400 g
-
Kapern abgetropft70 g
-
Basilikum abgezupft4 Stängel
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
21 g
Kalorie
2347 kJ /
562 kcal
Tłuszcz
19 g
Węglowodany
67 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Frische Tomaten-Pasta
25 Min
Spaghettini mit Paprika
1 Std.
Pasta alla Putanesca
45 Min
Auberginen-Bolognese zu Nudeln
35 Min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 Min
Pasta mit sizilianischer Sauce
55 Min
Ligurische Nudeln mal anders
45 Min
Spaghetti mit Tomaten-Kapern-Öl
20 Min
Tomatensugo all'arrabbiata
30 Min
Linguine in Tomatenbutter
30 Min
Auberginen-Pasta
30 Min
Sauce alla Puttanesca
25 Min