Kartoffel-Porree-Stampf mit mediterranem Topping

Kartoffel-Porree-Stampf mit mediterranem Topping

4.6 729 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln, festkochend in Stücken (3 cm)
    750 g
  • Porree in Ringen
    300 g
  • Apfel in Stücken
    1
  • Kerne, gemischt (z. B. Salatkernmischung)
    100 g
  • Frühlingszwiebel
    1
  • Oliven, grün abgetropft
    12
  • Cherry-Tomaten
    100 g
  • Basilikum abgezupft
    ¼ Bund
  • getrocknete Tomaten, in Öl abgetropft
    3
  • vegane Frischkäse-Alternative (z. B. von Simply V)
    100 g
    100 g vegane Schmand-Alternative (z. B. Creme VEGA von Dr. Oetker)
  • Salz
    ¾ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 TL gekörnte Brühe
  • Pfeffer
    ½ TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 15 g
Kalorie 2026 kJ / 484 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 8.4 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...