Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 320 g Risottoreis (z. B. Arborio, 14-15 Min. Garzeit)
- 780 g Wasser
-
1 ½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 100 g Walnusshälften, grob gehackt
- 150 g Babyspinat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2315 kJ / 553 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 906 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kräuterrisotto mit Ziegenkäse
45 min
Linsennudeln mit Spinat-Feta-Sauce
45 min
Grünes Spargelpesto
20 Min
Grüne Kokos-Pasta
20 Min
Kürbisrisotto mit Spinat und Pecannüssen
35 min
Lauwarmer Fenchel-Farfalle-Salat mit Salami
30 Min
Tagliatelle mit Pastinaken-Pesto
1h
Schwarzwurzel-Haselnuss-Risotto
30 Min
Spinat-Risotto mit Ziegenkäse
35 min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 Min
Ziegenkäse-Pasta mit Avocado
25 Min
Grünes Risotto
35 min