Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund frische Petersilie, Blättchen abgezupft etwas mehr zum Garnieren
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Karotten, in Stücken
- ½ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 10 g Tomatenmark
- 40 g Olivenöl
- 800 g stückige Tomaten, aus der Dose
- 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 TL Zucker
- 500 g weiße Riesenbohnen, aus der Dose, abgetropft
- 2 Stängel frischer Oregano, Blättchen abgezupft und gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 12.6 g
Alternatywne przepisy
Bohnen-Tomaten-Salat
30min
Chana Masala
45 min
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 godz.
Kidneybohnen-Curry
30min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14 godz.
Kichererbsenletscho mit Schnittlauchrahm
35p
Kartoffeln in scharfer Tomatensauce
35p
Tomaten-Kapern-Pasta
35p
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35p
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Tabouleh
15min
Linsen-Tomaten-Suppe
30min