Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Grünkohl, in Stücken (2-3 cm)
- 30 g Öl
- 450 g Wasser
- 100 g Sahne
- 100 g Milch
- ½ TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskat
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 300 g Penne (z. B. von ja!)
- 20 - 30 g Sonnenblumenkerne
- 150 g Gorgonzola, in Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2730 kJ / 652 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 771 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Moussaka
2h 30min
Rosenkohl-Kartoffel-Auflauf mit Maronen
1h 30min
Grüne Kokos-Pasta
20 min
Schnelle Fenchelquiche
40min
Spinat-Walnuss-Risotto
35 min
Spaghetti mit Grünkohl-Oliven-Pesto
20 min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30 min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30 min
Grünes Risotto
35 min
Kürbis-Pilz-Ragout
40min
Schwarzwurzel-Auflauf
1 Std. 25 Min
Spinat-Feta-Lasagne
1h 15min