One-Pot-Pasta mit Grünkohl-Gorgonzola-Sauce

One-Pot-Pasta mit Grünkohl-Gorgonzola-Sauce

4.2 213 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    50 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Grünkohl in Stücken (2-3 cm)
    200 g
  • Öl
    30 g
  • Wasser
    450 g
  • Sahne
    100 g
  • Milch
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • Muskat
    2 - 3 Prisen
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Penne (z. B. von ja!)
    300 g
  • Sonnenblumenkerne
    20 - 30 g
  • Gorgonzola in Stücken
    150 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 771 mg
Białko 23 g
Kalorie 2730 kJ / 652 kcal
Tłuszcz 33 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 14 g
Węglowodany 67 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...