Tofu auf Tomaten-Spinat

Tofu auf Tomaten-Spinat

3.9 88 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Ingwer, frisch in dünnen Scheiben
    20 g
  • Knoblauchzehe
    1
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt, zerzupft (siehe Tipp)
    400 g
  • Schalotte halbiert
    1
  • Öl und mehr zum Braten
    1 TL
  • Tomaten in Würfeln
    400 g
  • Wasser
    150 g
  • Chiliflocken
    ¼ - ½ TL
  • Salz und etwas zum Würzen
    1 TL
  • Tofu, fest in Würfeln (2 cm)
    300 g
  • Pfeffer zum Würzen
  • Garam Masala
    1 TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 424 kcal / 1774 kJ
Białko 33 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 12.1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 782 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...