Coupe infernale

Coupe infernale

4.0 9 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 12 godz. 45 min
8 portions

Składniki

La veille
  • 500 g de lait
  • 180 g de sucre en poudre
  • 3 jaunes d'œufs
  • 180 g de beurre de cacahuète (voir "Conseil(s)")
  • 5 g d'agar-agar en poudre (2 sachets)
  • 500 g d'eau
  • 70 g de miel liquide
  • 50 g de cacao en poudre non sucré
  • 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux
Le jour même
  • 25 g d'amandes non pelées
  • 20 g de flocons d'avoine
  • 55 g de farine de blé
  • 35 g de sucre en poudre
  • 50 g de beurre froid coupé en morceaux
  • 100 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 80 g de lait
  • sauce au caramel pour le service (voir "Conseil(s)")
  • crème chantilly (opcjonalnie) pour le service

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 636.9 kcal / 2656.4 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 35.9 g
Węglowodany 59.8 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Sód 202.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...