Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les cakes
- 120 g de beurre, en morceaux
- 120 g de sucre en poudre
- 2 œufs
- le zeste de 2 oranges non traitées, finement râpé
- 120 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- le jus d'une orange
Le sirop
- le jus de 2 citrons jaunes
- 25 g de sucre en poudre
Le glaçage
- le zeste d'un citron vert non traité, finement râpé
- 100 g de sucre glace
- jus de citron vert
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1731 kJ / 414 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gâteau roulé au café
2 godz. 30 min
Tropézienne, fleur d'oranger et curd de clémentine
3h
Gâteau aux pommes
1h
Cake au citron
1h 50min
Galette pistache et fleur d'oranger
1h 30min
Tarte aux poires Bourdaloue
3 Std. 10 Min
Financiers à la framboise
25 Min
Cake pistache et fleur d'oranger
1h
Gâteau à la fleur d'oranger et amandes
55 Min
Gâteau crumble aux pommes
45min
Cake marbré, glaçage rocher
2 godz. 15 min
Gâteau moelleux au citron
1h