Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à galettes
- 165 g de farine de sarrasin
- 380 g d'eau
- ½ c. à café rase de sel
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à soupe d'huile neutre
- 3 c. à soupe de miel
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en dés
Les fruits secs
- 100 g de fruits secs variés (noix de pécan, pistaches, noisettes, amandes effilées)
- 3 c. à soupe bombées de sucre en poudre
La chantilly à l'orange
- 200 g de crème liquide entière, bien froide
- 2 c. à soupe bombées de mascarpone
- 30 g de sucre en poudre
- le zeste d'une orange non traitée
- sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3027 kJ / 725 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux figues, crème mascarpone au Grand Marnier®
1h
Gelato gin et lavande
16 Std. 45 Min
Cheesecake et coulis de fraises
1 godz. 5 min
Tarte fine façon cheesecake
4h
Tartelettes à la bergamote
3h 40min
Tiramisu fruits rouges et violette
50min
Bonbons chocolat viennois
50min
Crème fouettée au coulis de fruits rouges
15min
Soupe de framboises, crème Chantilly au citron
2h 20min
Tiramisu poire-speculoos
12h 30min
Choux chantilly et fruits rouges
2h
Tiramisu à l'italienne
4 Std. 40 Min