Brioche italienne

Brioche italienne

4.3 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
10 pièces

Składniki

  • 220 g de lait entier
  • 8 g de levure boulangère sèche
    15 g de levure boulangère fraîche
  • 370 g de farine de blé et un peu pour le saladier
  • 125 g de sucre en poudre
  • 50 g de miel
  • 1 œuf
  • 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger (opcjonalnie)
  • 50 g de beurre doux mou et coupé en morceaux
  • 100 g d'eau
  • 200 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 20 g de sucre glace

Wartości odżywcze na 1 pièce

Kalorie 339.6 kcal / 1420.9 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 13.1 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Sód 26.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...