Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de lait entier
-
8
g de levure boulangère sèche
lub 15 g de levure boulangère fraîche - 370 g de farine de blé, et un peu pour le saladier
- 125 g de sucre en poudre
- 1 œuf
- 50 g de miel
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 50 g de beurre doux, mou et coupé en morceaux
- 100 g d'eau
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 20 g de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1420.9 kJ / 339.6 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 50.3 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 26.4 mg
Alternatywne przepisy
Briochettes parisiennes
4hod. 5min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Meringues fondantes chocolat-amande
2 godz. 30 min
Brioche à la crème de whisky
3h 35min
Brioche suisse chocolat-speculoos
3h 35min
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Brioche tressée
14 godz. 40 min
Brioche feuilletée
5h
Brioche feuilletée tressée
17h 45min
Madeleines au citron
6h 40min
Brioche Nanterre
4h 15min