Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema di avocado
- 2 lime
- 200 g di polpa di avocado a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di olio extravergine di oliva
Petto di pollo
-
40
g di olio extravergine di oliva
lub 40 g di olio di oliva -
2
spicchi di aglio
lub 40 g di cipolla dorata -
500
g di sovracoscia di pollo disossata e senza pelle, in bocconcini (3 cm), asciugati con carta assorbente
lub 500 g di filetto di petto di pollo, senza pelle, in bocconcini (3 cm), asciugati con carta assorbente - 4 fette di pane di Altamura (tipo pugliese) a cubetti
- sale a piacere
- pepe nero macinato a piacere
- 250 g di lattuga romana a listarelle
- 40 g di Parmigiano Reggiano a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1481.8 kJ / 354.2 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 23.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 231.4 mg
Alternatywne przepisy
Petto di pollo e verdure insaporite
45min
Scaloppine di pollo al limone
40min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35min
Petto di pollo alla griglia con purè di patate
1h
Bowl di riso, avocado e salmone
40min
Nasello in salsa all'arancia
2h 30min
Salmone marinato
2h 30min
Tagliata di pollo in salsa BBQ
4 Std.
Tabulè d'orzo rosa al pistacchio
40min
Insalata di pollo e avocado
30min
Bocconcini di tacchino alle verdure
40min
Arrosto di tacchino con spinaci al limone
2h 30min