Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bouquet de coriandre fraîche, les feuilles seulement, grossièrement hachées et quelques-unes pour la finition
- 20 g d'huile d'olive
- 1 oignon de petite taille, coupé en quatre
- ½ c. à café de safran en poudre
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à café de ras el-hanout (voir "Conseil(s)")
- 1500 g d'eau
- 400 g de tomates pelées, concassées
- 250 g d'orge perlé (en magasin bio. Voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1269 kJ / 301 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentilles à la marocaine
50min
Harira (soupe marocaine au poulet)
55 min
Soupe de lentilles corail aux céréales
1h 5min
Harira
7hod.
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Soupe de lentilles corail
40min
Zaalouk d’aubergine
45min
Boulettes d'agneau et pain batbout marocains
2 godz. 15 min
Soupe harira
40min
Harcha parfumé (pain à la semoule)
30min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min
Crêpes mille trous
1 godz. 10 min