Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre, pour graisser les plaques
- 350 g de sucre
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de kirsch
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de graines d'anis
- 450 g de farine, et un peu plus pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 199 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Milanais
3 Std.
Étoiles à la cannelle
1h 30min
Coquins de Linz
3 Std. 15 Min
Bâtonnets aux noisettes
1u. 50min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Bruns de Bâle
8 godz. 40 min
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Biscuits aux amandes
40 min
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Gâteau des rois
1h 55min
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Läckerli de Bâle
1h 10 min