Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre, pour graisser les plaques
- 350 g de sucre
- 3 œufs
- 1 c. à soupe de kirsch
- 1 pincée de sel
- 1 c. à soupe de graines d'anis
- 450 g de farine, et un peu plus pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau/part
- Kalorie
- 199 kJ / 48 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 1 g
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 Std. 40 Min
Soupe bâloise à la farine
1sa 10 dk
Bâtonnets aux noisettes
1 godz. 50 min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Bruns de Bâle
8h 40min
Gâteau des rois
1h 55min
Läckerli de Bâle
1sa 10 dk
Gâteau de Linz
1h
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Milanais
3h
Cuchaule
2h 30min
Tresse bernoise
1 Std. 45 Min