Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mélange de fruits frais (par ex. abricots, cerises, baies, rhubarbe, prunes, etc.), dénoyautés, en morceaux
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 1 sachet d'acide citrique
- 1 c. à café d'huile végétale, neutre (huile de tournesol ou de coco), voire Conseil
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Pain bis en cocotte
2 Std. 25 Min
Bouillon de légumes en poudre
5 Std.
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Crêtes de coq
24h
Confiture de pruneaux pour les provisions
55min
Gelée de groseille
50min
Salade de crudités
10 Min
Confiture de fraises
1hod. 5min
Confiture de prunes
45min
Compote de pommes pour les provisions
30 Min
Confiture d'abricot pour les provisions
55min
Gâteau du Vully
2h 30min