Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de mélange de fruits frais (par ex. abricots, cerises, baies, rhubarbe, prunes, etc.), dénoyautés, en morceaux
- 500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 1 sachet d'acide citrique
- 1 c. à café d'huile végétale, neutre (huile de tournesol ou de coco), voire Conseil
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3468 kJ / 819 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 194 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 Min
Gelée de groseille
50min
Confiture de fraises
1h 5min
Cuisses de dames
1 Std. 35 Min
Riz au lait et compote de pruneaux
55 Min
Confiture d'abricot pour les provisions
55 Min
Tarte aux abricots
1sa 10 dk
Pain bis en cocotte
2 godz. 25 min
Cake tyrolien automnal
1 Std. 20 Min
Pain paysan
3 Std.
Confiture d’abricots
45min
Tresse bernoise
1sa 45 dk