Wersje kompatybilne
Confiture d'abricot pour les provisions
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3000 g d'abricots, dénoyautés coupés en deux
- 1500 g de sucre gélifiant (2:1)
- 3 sachet d'acide citrique (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 2603 kJ / 621 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 145 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 5 mg
Alternatywne przepisy
Sel aux herbes
5min
Bouillon de légumes en poudre
5h
Pesto de basilic
10min
Tourte au kirsch de Zoug
4h
Confiture de pruneaux pour les provisions
55 min
Confiture de fraises
1h 5min
Bonhomme en pâte
2 godz. 10 min
Confiture d’abricots
45 min
Confiture avec sucre gélifiant
30 min
Spätzlis au fromage
1 godz. 10 min
Ragoût de chevreuil avec pommes duchesse et chou rouge aux pommes
1 godz. 20 min
Pain paysan
3h