Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 c. à soupe de beurre, pour graisser le moule
Pâte à biscuit
- 3 œufs
- 90 g de sucre
- 1 c. à café de sucre vanillé
- 1 pincée de sel
- 90 g de farine
Biscuit japonais
- 100 g de noisettes, décortiquées, non émondées, entières
- 3 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 150 g de sucre
Sirop au kirsch
- 30 g de sucre
- 200 g de kirsch
- 100 g d'eau
Crème au beurre
- 180 g de sucre
- 300 g de beurre, mou, coupé en morceaux
- 3 c. à soupe de kirsch
- 10 gouttes de colorant alimentaire (tout type), rouge
Finition
- 40 g d’amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2131 kJ / 509 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Miroirs à la gelée de vin chaud
2 godz. 40 min
Soupe bâloise à la farine
1 Std. 10 Min
Crêtes de coq
24h
Gâteau du Vully
2sa 30 dk
Bruns de Bâle
8h 40 min.
Bonhomme en pâte
2 Std. 10 Min
Bricelets
2sa 30 dk
French dressing raffiné
15 Min
Gâteau de Linz
1sa
Variations autour du beurre - Café de Paris
30 Min
Cuchaule
2sa 30 dk
Tresse bernoise
1 godz. 45 min