Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g carrots, cut in pieces
- 100 g fennel bulbs, cut in pieces
-
150
g fresh green peas, shelled
lub 150 g frozen green peas, shelled - 150 g red radishes, quartered
Pesto
- 10 g fresh basil
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm) - 50 g pine nuts
- 30 g olive oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
Risotto
- 500 g water
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 250 g risotto rice
- 800 g vegetable stock
- 1 - 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Root Vegetable Gratin
1 godz.
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45 min
Asparagus Risotto
45 min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45 min
Courgette and Feta Risotto
30 min
Sweet Potato and Courgette Frittata
45 min
Carrot, Pumpkin and Chard Pie
1 godz. 20 min
Pea and Mint Risotto
40min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30 min
Fennel Risotto
35min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min