Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g carrots, cut in pieces
- 100 g fennel bulbs, cut in pieces
-
150
g fresh green peas, shelled
lub 150 g frozen green peas, shelled - 150 g red radishes, quartered
Pesto
- 10 g fresh basil
-
30
g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm) - 50 g pine nuts
- 30 g olive oil
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
Risotto
- 500 g water
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 250 g risotto rice
- 800 g vegetable stock
- 1 - 2 pinches ground black pepper, or to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Courgette and Feta Risotto
30min
Pea and Mint Risotto
40min
Beetroot, Thyme and Goat's Cheese Risotto
45min
Fennel Risotto
35min
Pumpkin Risotto with Bacon
50min
Curried Couscous, Carrot and Chickpea Salad
10 min
Asparagus Risotto
45min
Sweet Potato, Pecan and Blue Cheese Risotto
30min
Pasta alla Norma
50min
Asparagus and Pea Pasta
20min
Pumpkin Pearl Barley Risotto with Chorizo
45min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45min