Wersje kompatybilne
Salada quente de couve kale, feijão-branco, noz e bagas de goji
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 200 g couve kale baby s/ talos, cortada em pedaços (3 cm aprox.)
- 300 g pepino cortado em fatias (2 mm aprox.)
- 45 g miolo de noz
- 25 g sementes de sésamo
- 50 g sementes de romã
- 30 g bagas de goji
- 60 g sumo de laranja (1 unid. aprox.)
- 60 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 40 g pasta de sésamo (tahini)
- 15 g mel
- 40 g óleo de noz
- 1240 g água
- 1 c. chá de sal
-
½
c. chá de pimenta branca
lub ½ c. chá de pimenta preta - 250 g quinoa
- 4 ovos
- 240 g feijão-branco cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1974.6 kJ / 472 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 51.7 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 475.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salada de quinoa com feijão-preto
20 min
Salada de bulgur com requeijão e hortelã
30min
Sopa miso (Misoshiru)
15min
Fajitas de tofu e vegetais
25 min
Salada de omelete grega
35 Min
Salada de beterraba com halloumi
15min
Tempeh teriyaki com legumes e arroz
40min
Tacos com legumes e feijão - TM5
Brak ocen
Massa com abóbora e couve kale
45min
Frango Tex-Mex e salada de quinoa
30min
Caril de vegetais e grão
1 godz. 5 min
Quiche vegetariana com espinafres e pimentos
1h