Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 g cevada em grão
- 40 g cebolo (spring onion) cortado em pedaços
- 5 folhas de manjericão
- 40 g azeite
- 70 g cenoura cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 100 g pimento vermelho cortado em cubos (1 cm aprox.)
- 100 g curgete cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 130 g beringela cortada em cubos (1 cm aprox.)
- 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
- 30 g pinhão
- 1 - 2 pitadas de tomilho seco
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1820 kJ / 435 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 15.8 g
- Sód
- 911 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trigo sarraceno com cogumelos
25 Min
Salada fria de quinoa e pepino
30 Min
Papas de trigo sarraceno e caju
8sa
Salada morna de quinoa e couve-de-bruxelas
1sa
Salada de quinoa, couve, cenoura e feijão de soja
25 Min
Salada de batata-doce, lentilhas e freekeh (Dani Valent)
1sa 30 dk
Salada de quinoa, curgete e feijão-frade
35 dk
Salada de arroz integral com couve-flor assada
1sa
Millet com legumes e molho tahini
45 Min
Salada quente de bulgur com abóbora
50 Min
Salada de quinoa e feijão-verde
30 Min
Lentilhas estufadas com cebola e tomate
3h 25 min