Ciastka imbirowe z białą czekoladą

Ciastka imbirowe z białą czekoladą

4.4 190 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz. 45 min
15 sztuk

Składniki

Ciastka imbirowe
  • mąki pszennej
    260 g
  • proszku do pieczenia Dr. Oetker®
    1 łyżeczka
  • imbiru, suszonego, mielonego
    1 - 2 łyżeczki
  • cynamonu mielonego z Indonezji dr Oetker®
    1 łyżeczka
  • goździków, mielonych
    ¼ łyżeczki
  • gałki muszkatołowej, mielonej
    1 szczypta
  • soli
    1 szczypta
  • masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
    200 g
  • miodu
    30 g
    30 g melasy
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego (patrz wskazówka), plus dodatkowo 70 g do obtoczenia
    30 g
  • jajko w temp. pokojowej
    1
Dekoracja (patrz wariant)
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    100 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    30 g
  • masła
    20 g
  • pisaki cukrowe, kolorowe Dr. Oetker®, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 251 kcal / 1052 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 118 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...