Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oz Parmesan cheese, crust removed, in pieces
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- 3 garlic cloves, divided
- 1 tsp paprika
- ½ oz tomato paste
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ oz extra virgin olive oil
- 1 tsp dried oregano
- 2 ½ tsp salt, divided, to taste
- ⅛ tsp ground black pepper
- 25 - 28 oz head of cauliflower (whole)
- 35 oz water
- 10 ½ oz frozen green peas
- 1 ½ oz unsalted butter
- ½ oz organic heavy whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 736 kJ / 176 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 1167 mg
Alternatywne przepisy
Heirloom Tomato and Zucchini Lasagna (Matthew Kenney)
4h 20min
Sous-vide Artichokes
55 min
Green Bean Gremolata
25 min
Light and Fresh Beet Pasta
20 Min
Cauliflower Steaks
45 min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35min
Hummus with Brussels Sprouts and Crunchy Topping (Bill Yosses)
2h 15min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10min
Ratatouille with Pecorino
1h 5min
Asparagus with Cashew Cream
20 Min
Maple and Brown Butter Roasted Butternut Soup
1 Std. 15 Min