Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz dried green lentils
- 6 oz white basmati rice
- 7 oz fresh tomatoes, diced (¼ in.), (approx. 2 tomatoes)
- 4 oz carrots, cut in pieces (1 in.)
- 9 oz yellow onions, quartered
- 4 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh rosemary
- 32 oz vegetable stock
- 8 oz water
- fresh mixed herbs, chopped (e.g. parsley and cilantro)
- 4 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1736.4 kJ / 415 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 617.9 mg
Alternatywne przepisy
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Cauliflower and Date Tagine
55min
Lentil Mushroom Stroganoff
55min
Sausage and Lentil Stew
1 Std. 15 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30min
Black Beans
30min
One-Pot Barley and Vegetables
1 Std. 10 Min
Cauliflower Rice Pilaf with Yams
40 Min
Quinoa Patties
1 Std.
Green Lentil Risotto with Asparagus
45 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegetarian Chili
50 Min