![Greek Lentils and Rice Greek Lentils and Rice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E2066DF-B9CA-48A0-A2B6-F3E05CF7A4E0/Derivates/8B2C1DBB-FDC5-4515-838B-D54AFB954B05.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz dried green lentils
- 6 oz white basmati rice
- 7 oz fresh tomatoes, diced (¼ in.), (approx. 2 tomatoes)
- 4 oz carrots, cut in pieces (1 in.)
- 9 oz yellow onions, quartered
- 4 garlic cloves
- ½ oz extra virgin olive oil
- ½ tsp salt
- ⅛ tsp ground black pepper
- 1 dried bay leaf
- 1 sprig fresh rosemary
- 32 oz vegetable stock
- 8 oz water
- fresh mixed herbs, chopped (e.g. parsley and cilantro)
- 4 oz feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1736.4 kJ / 415 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 65.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 617.9 mg
Alternatywne przepisy
Baked Falafel with Jalapeño Tahini Sauce
50 min
Stuffed Peppers with Herbed Quinoa
40 Min
Tofu Stew
30 Min
Broccoli Red Lentil Soup
30 Min
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 Min
Tomato Basil Soup
40 Min
White Bean Soup
2ч. 45 мин.
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40 Min
Lentil Mushroom Stroganoff
55 Min
Eggplant and Tomato Pasta
45 Min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 Min
Vegetarian Chili
50 min