Wersje kompatybilne
Gâteau moelleux ricotta, citron vert et framboises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons verts non traités
- 120 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 500 g de ricotta
- 30 g de fécule de maïs
- 130 - 180 g de framboises fraîches
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1054.5 kJ / 251.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 106.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake à la banane et noix de macadamia
1 Std. 10 Min
Tartelette sablée, pêche vapeur et chantilly aromatisée
1 Std. 10 Min
Cheesecake aux fruits d'été
3u. 35min
Petit gâteau à l'orange amère et à l'huile d'olive
45min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3u. 15min
Tarte au boudin blanc et aux figues
1h 30min
Gâteau de semoule aux fruits
1h 50 min.
Clafoutis aux poires et aux amandes
45min
Cake moelleux coco-banane
1h 5min
Muffins mangue, cœur caramel
55min