Wersje kompatybilne
Gâteau moelleux ricotta, citron vert et framboises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons verts non traités
- 120 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 500 g de ricotta
- 30 g de fécule de maïs
- 130 - 180 g de framboises fraîches
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1054.5 kJ / 251.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 106.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1h
Tarte aux mûres et cardamome
2h 25min
Fiadone au citron
3h 50 min
Cake au citron
1j 50 menit
Foie gras vapeur aux épices, abricots secs et pruneaux
13h 40 min
Galette des Reines aux pommes et pignons des Landes
1hod. 30min
Gâteau aux trois laits
2h
Tarte aux fraises et au poivre du Sichuan
3 godz. 5 min
Abricots pochés, crumble aux pignons de pin
1h 5min
Cake à la vanille, compotée à la banane et caramel
2h
Gâteau tout citron
55min
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3hod. 15min