Bagatelle au champagne et aux fruits rouges

Bagatelle au champagne et aux fruits rouges

4.7 23 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
16 verres

Składniki

Les doigts de dame écrasés
  • de biscuits à la cuillère type doigts de dame, coupés en deux
    100 g
  • de biscuits à la cuillère coupés en deux
    100 g
Le coulis aux fruits rouges
  • de fraises
    250 g
    250 g de fraises surgelées
  • de framboises fraîches
    250 g
    250 g de framboises surgelées
  • de jus de citron
    30 g
  • de sucre en poudre
    100 g
  • d'agar-agar
    1 ½ c. à café
  • de champagne
    200 g
La crème au mascarpone
  • de sucre en poudre
    50 g
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    300 g
  • de mascarpone
    300 g
Le montage
  • de feuilles de menthe fraîche pour la finition
    20 g
  • de groseilles rouges pour la finition
    200 g
    200 g de cerises au marasquin, pour la finition

Wartości odżywcze na 1 verre

Kalorie 241.5 kcal / 1010.3 kJ
Białko 3.3 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 2.2 g
Tłuszcz nasycony 8.3 g
Sód 95.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...