Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 10 g d'huile d'olive
- 200 g de cidre brut
- 100 g de coulis de tomates
- 20 g de vinaigre de cidre
- 1 c. à café de sauce Worcestershire
- 1 c. à café de piment de Cayenne en poudre, à ajuster en fonction des goûts
- ½ c. à café de cumin en poudre
- 30 g de cassonade
- 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g de moutarde
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 344.8 kJ / 82.3 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Filet mignon de porc mariné
5h 15 min
Marinade miel, citron, soja, quatre-épices
15 Min
Marinade au curcuma frais (pour côtelettes de porc)
12h 10min
Sauce barbecue
25 Min
Marinade soja, citron, ail, gingembre
10 Min
Travers de porc "spécial sauce"
1 Std. 40 Min
Marinade teriyaki (pour brochettes de porc à l'ananas)
12 Std. 20 Min
Echine au caramel, riz parfumé
1h 15min
Travers de porc à la mexicaine et salade pico de gallo
1 Std.
Sauce barbecue
20min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Marinade à la moutarde et au miel
5 min