Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le jus de 2 oranges (250 g)
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 3 jaunes d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 4 bananes, en rondelles
- 2 clémentines, en quartiers
- 250 g de crème liquide entière, bien froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2121 kJ / 506 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1sa
Gratins à la banane
35 dk
Mont-Blanc glacé
4 Std. 20 Min
Mélange pour assaisonner les légumes (plat végétarien)
20 dk
Compotée rhum-carotte
35 dk
Tartelette aux asperges
14h
Quindim (flan coco brésilien)
3h
Mousse de figue au fromage blanc
4sa
Quiche aux crevettes et tomates
1 Std. 10 Min
Jus énergétique orange-mangue
15 Min
Tiramisu au citron vert et à la mangue
3 Std. 15 Min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1sa