Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- le jus de 2 oranges (250 g)
- 1 gousse de vanille, fendue et grattée
- 3 jaunes d'œufs
- 150 g de sucre en poudre
- 4 bananes, en rondelles
- 2 clémentines, en quartiers
- 250 g de crème liquide entière, bien froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2121 kJ / 506 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Mocktail mangue, ananas, banane et boisson à l'amande
15 Min
Pancake en verrine, chocolat-banane
35 min
Crème onctueuse maïs, vanille, orange et popcorn
25 min
Gratin poire-banane
55 min
Crème au chocolat à la crème de coco
2h 35min
Gratins à la banane
35 min
Limonade verte
10min
Tarte Tatin à la banane flambée
1 godz. 30 min
Clafoutis poire-speculoos
45 min
Tiramisu à la banane
12 godz. 15 min
Gâteau cubain au rhum et à la banane
1h
Compote banane-kiwi
35 min