Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pommes, coupées en morceaux
- 400 g de lait
- 75 g de sucre en poudre
- 105 g de farine de blé
- 3 jaunes d'œufs
- les graines d'1/2 gousse de vanille
- 40 g de beurre
- 30 g de noix de cajou
- 30 g d'amandes émondées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1388.8 kJ / 332.3 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 58.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paris-Deauville
12h
Crème caramel
3 Std.
Salade de riz au thon, œufs et crudités - Gâteau au chocolat et framboises
1 Std.
Crème express chocolat-vanille
20 Min
Bouchées aux pommes et aux noix
50min
Petits gâteaux moelleux aux pêches comme un baba
1 Std. 25 Min
Gâteau noix-chocolat
2h 45min
Crème dessert au thym citron
30min
Flan aux pommes
50min
Crème au citron et biscuits lapin de Pâques
40min
Crème dessert aux speculoos
6 Std. 20 Min
Crème caramel et vanille
8h